Nya, synliga tights

Jag är inte sponsrad. Jag tror inte att jag skulle vilja vara det heller. Men Nike gör fantastiska träningskläder och det säger jag med erfarenhet som användare och som f.d. butikssäljare i sportbranschen. De håller färg, form och stil år efter år. Senast jag köpte ett par Nike löpartights var 2010 och de har varit väldigt flitigt använda, även efter det att jag trillade på en stenhäll och slog upp ett hål på smalbenet. Ett hål som egentligen inte försämrat funktionen på tightsen mer än skönhetsmässigt. Det har heller inte vuxit sig större, varken efter flitigt användande eller många vändor i tvättmaskinen.

Anledningen till att jag köpt ett par nya tights till vintern är till största delen fåfänga. Det kunde vara trevligt att synas bra i mörkret också, så det fick bli ett fint svepskäl till att införskaffa Nikes ”Epic Lux Flash” löpartights.

001

Tightsen är prickiga och varje prick är en liten reflex. Hela underkroppen syns alltså extra bra när den träffas av ljus. Några andra detaljer som jag gillar är att det inte sitter en dragkedja längst ner vid benslutet, att de går högt upp i midjan med bred linning (inte snyggt men funktionellt som tusan) samt att den lilla dragkedjeförsedda nyckelfickan på ryggsidan har ett invändigt ”svettskydd” så att det du förvarar där håller sig lite torrare. Efter ett par provspringningar kan jag konstatera att dessa lätt är mina nya vinterfavoriter! Dyra? Ja, ruskigt dyra. Men det må väl vara hänt om de blir favoriter…?